4 personen     Bereidingstijd: 20 minuten     Kooktijd: 40 minuten

Venkelsoep recept

Heb je ooit al eens venkelsoep geproefd? Als dat niet het geval is, dan is het absoluut de moeite waard om een poging te wagen! Deze soep is niet alleen heerlijk smaakvol en verwarmend, maar ook nog eens gezond.

Venkel is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium en foliumzuur, dus je doet niet alleen je smaakpapillen een plezier, maar ook nog eens je lichaam. En als je tijdens de wintermaanden houdt van warme, huiselijke maaltijden, dan is venkelsoep een perfecte optie.

De frisse, anijsachtige smaak geeft deze soep een unieke twist en maakt het een heerlijk alternatief voor de traditionele soepen die je misschien gewend bent. Bovendien is deze venkelsoep makkelijk te maken, dus waar wacht je nog op? Probeer het vandaag nog uit en geniet van deze heerlijke, gezonde soep!

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 aardappelen
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
  • Snijd de ui, knoflook, aardappelen en venkel in kleine blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de aardappelen, venkel, laurierblad en tijm toe.
  • Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
Tips:
  • Proef de soep tussentijds en voeg eventueel extra kruiden naar smaak toe.
  • Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas of crème fraîche toe voor een extra smaakvolle soep.

Serveer de venkelsoep met wat stokbrood of croutons voor een heerlijke maaltijd. De soep is ook lekker om op te warmen als leftovers voor de lunch. Geniet ervan!

Wil je dit recept beoordelen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *