4 personen     Bereidingstijd: 15 minuten     Kooktijd: 25 minuten

Venkelsoep met room en dille

Duik in de wereld van verrukkelijke smaken met deze onweerstaanbare venkelsoep met room en dille. Dit voorgerecht is een feestje in je mond, dankzij de perfecte harmonie tussen de zachte romigheid van de room en de frisse, kruidige dille die de subtiele anijsachtige smaak van venkel naar een hoger niveau tilt.

Deze soep is niet alleen een waar genot voor je smaakpapillen, maar ook een fluitje van een cent om te bereiden! Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om dit gerecht tot een succes te maken. In een mum van tijd tover je deze smakelijke soep op tafel, wat het de ideale keuze maakt voor zowel drukke doordeweekse avonden als een stijlvol etentje in het weekend met vrienden en familie.

Geniet van het avontuur van het ontdekken van nieuwe smaakcombinaties en laat deze venkelsoep met room en dille je smaakpapillen betoveren. Waar wacht je nog op? Trek je keukenschort aan en verras jezelf en je gasten met deze hemelse creatie!

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen, in dunne plakjes gesneden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Mes
  • Garde

Bereidingswijze:
  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg de venkel toe en bak deze nog eens 5 minuten, totdat de venkel zacht begint te worden.
  • Giet de groentebouillon erbij en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 15 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, romige textuur.
  • Roer de kookroom en dille door de soep. Breng op smaak met zout en peper en verwarm de soep nog een paar minuten op laag vuur.
Tips:
  • Voeg voor een extra romige soep een scheutje extra room toe.
  • Garneer de soep met extra dille, venkelgroen of croutons voor een mooie presentatie.

Geniet van deze smaakvolle venkelsoep met room en dille als voorgerecht of lichte maaltijd. Het is een heerlijk recept dat je keer op keer zult willen maken.

Wil je dit recept beoordelen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *