4 personen     Bereidingstijd: 15 minuten     Kooktijd: 20 minuten

Venkelsoep met champignons en peterselie

Ben je op zoek naar een smaakvolle en verwarmende soep om je te helpen de winterkou te trotseren? Dan is deze venkelsoep met champignons en peterselie een uitstekende keuze!

De zachte smaak van venkel wordt versterkt door de nootachtige, umami-rijke champignons en de frisse peterselie zorgt voor een mooie balans. En om het geheel af te maken, voegen we een vleugje anijs toe voor een subtiele, aromatische twist.

Dus als je zin hebt in een heerlijke, huiselijke maaltijd, kijk dan eens naar ons recept voor venkelsoep met champignons en peterselie. Je zult versteld staan hoe makkelijk het is om te maken en hoe heerlijk deze soep smaakt!

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 500 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
  • Schil en snijd de venkelknol in kleine blokjes. Snijd ook de champignons in plakjes en hak de knoflook en ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de venkel en champignons toe en bak deze kort mee.
  • Giet de groentebouillon over de groenten en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer de soep met de fijngehakte peterselie.
Tips:
  • Voeg naar smaak eventueel wat geraspte kaas of room toe aan de soep voor een extra creamy smaak.
  • Maak de soep vegetarisch door de groentebouillon te vervangen door water of een andere groentebouillon zonder vlees.

Serveer de venkelsoep met champignons en peterselie warm met wat stokbrood of croutons en geniet van de heerlijke smaken!

Wil je dit recept beoordelen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *