4 personen     Bereidingstijd: 15 minuten     Kooktijd: 45 minuten

Venkelsoep met doperwten en munt

Deze heerlijke venkelsoep is niet alleen lekker, maar ook nog eens super makkelijk en snel te maken. Perfect als lichte maaltijd op een warme dag of als voorgerecht voor een feestelijk diner met vrienden en familie.

De soep wordt gemaakt met doperwten en munt voor een frisse smaak, en is bovendien veganistisch.

Wil je de soep glutenvrij maken? Geen probleem! Er zijn eenvoudig aanpassingen te maken om ervoor te zorgen dat de soep voldoet aan jouw dieetwensen. Probeer deze heerlijke venkelsoep eens en geniet van de verfrissende smaak!

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram doperwten, ontdooid
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 2 eetlepels gehakte verse munt

Bereidingswijze:
  • Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook gedurende 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de venkel en bouillon toe en breng aan de kook. Laat het 20-25 minuten koken tot de venkel zacht is.
  • Voeg de doperwten toe en kook nog 5-10 minuten tot ze gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde textuur. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Voeg de gehakte munt toe en roer goed door. Verwarm nog 2-3 minuten voordat u serveert.
Tips:
  • Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas of crème fraîche toe aan elke portie als u wilt dat de soep wat rijker is.
  • Probeer de soep te serveren met wat geroosterd brood met knoflookboter voor een extra smaakbeleving.

Serveer de soep meteen, met wat extra gehakte munt als garnering. Geniet van de smaak van deze heerlijke venkelsoep met doperwten en munt.

Wil je dit recept beoordelen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *