4 personen Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 25 minuten
Venkelsoep met tomaat en basilicum
De venkelsoep met tomaat en basilicum is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. Venkel bevat namelijk weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Zo zit het boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die goed zijn voor je lichaam. De tomaten voegen niet alleen smaak toe, maar bevatten ook veel vitamine C. Basilicum is een kruid dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens ontstekingsremmende eigenschappen heeft.
Gelukkig hoef je geen topkok te zijn om deze soep te maken. Het recept is namelijk heel gemakkelijk te volgen en vraagt weinig tijd. Met slechts een paar ingrediënten en een half uurtje in de keuken, zet je een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel.
Dus, als je op zoek bent naar een makkelijk, gezond en smaakvol recept, probeer dan zeker deze venkelsoep met tomaat en basilicum. Het zal je smaakpapillen doen dansen en je lichaam zal je dankbaar zijn.
Ingrediënten
- 2 venkelknollen, in stukjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 tomaten, in stukjes gesneden
- 1 liter groentebouillon
- Handvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de venkel toe en bak deze 5 minuten mee.
- Voeg de tomaten toe en bak nog eens 2 minuten mee.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
- Roer de fijngehakte basilicumblaadjes door de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de soep met een paar blaadjes basilicum en een scheutje olijfolie.
- Serveer de soep met een stukje brood of croutons.
Geniet van deze heerlijke venkelsoep met tomaat en basilicum. Het is een gezonde en smaakvolle maaltijd die snel op tafel staat.