4 personen     Bereidingstijd: 15 minuten     Kooktijd: 25 minuten

Venkelsoep met linzen en kurkuma

Venkel is een veelzijdige groente die vaak wordt gebruikt in de mediterrane keuken. Het heeft een unieke anijsachtige smaak en is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium en foliumzuur.

Linzen zijn een geweldige bron van plantaardig eiwit en bevatten ook veel vezels, ijzer en foliumzuur. Kurkuma is een specerij met een prachtige gele kleur en een pittige smaak. Het is ook rijk aan antioxidanten en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

De anijsachtige smaak van de venkel wordt aangevuld door de pittige kurkuma en de linzen voegen een extra portie plantaardig eiwit en vezels toe. Dit is de perfecte soep voor een plantaardig middagmaal of avondmaal en zal zeker indruk maken op je gasten met zijn prachtige gele kleur en heerlijke smaken. Probeer het vandaag nog uit en geniet van de unieke smaken en voedingswaarde van deze venkelsoep met linzen en kurkuma.

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 kopje droge linzen, gewassen
  • 4 kopjes groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op medium vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze gedurende ongeveer 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.
  • Voeg de venkel, kurkuma en komijnzaad toe en bak gedurende nog eens 3 minuten.
  • Voeg de linzen en bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 20-25 minuten zachtjes koken, of totdat de venkel en linzen gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde en romige consistenis. Breng op smaak met zout en peper.
Tips:
  • Vervang de linzen met kikkererwten voor nog meer proteïne en voedingswaarde.
  • Voeg een eetlepel honing of ahornsiroop toe voor een subtiele zoetheid.
  • Serveer de soep met een scheutje citroensap voor een frisse twist.

Serveer de venkelsoep met linzen en kurkuma warm, met een scheutje room of kokosmelk en eventueel wat geroosterde pijnboompitjes of noten naar keuze. Deze soep is heerlijk als het nog wat koud is buiten, of gewoon wanneer je zin hebt in iets hartigs en voedzaams.

Wil je dit recept beoordelen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *